איך מנקים מגהץ????

איך מנקים מגהץ????

ניקוי מגהץ – איך מנקים מגהץ מאבנית? ראשית, לפני כל פעולה באשר היא, יש לנתק את שקע החשמל מהקיר ולמנוע סכנת התחשמלות. כדי להסיר אבנית ממגהץ, מומלץ לרכוש תרסיס להסרת אבנית (נמכר בכל סופר בשכונה). אם אין ברשותכם מסיר אבנית כזה, ניתן לעשות שימוש בחומץ מעורב במים חמים ולבצע הרתחה למגהץ. לניקוי אבנית ממגהץ יש חשיבות רבה. חשוב לבצע ניקוי אבנית ממגהץ כדי למנוע מאמץ מיותר עבור מנוע המגהץ (מה שימנע חסכון בחשמל ותחזוקה ארוכה יותר של המגהץ). שיטה נוספת להסרת אבנית היא באמצעות שימוש בחלקו הפנימי של פרי עץ הדר (תפוז או לימון), לשפשף היטב ולבצע ניקוי מגהץ חוזר באמצעות הרתחה. מעבר לניקוי אבנית – המדריך המלא הקש כאן. איך מנקים חלודה או הצטברות שחור בתחתית המגהץ? שיטה פשוטה, נוחה וטבעית לניקוי תחתי המגהץ היא, באמצעות פיזור מלח על קרש הגיהוץ, הרתחת המגהץ וגיהוץ המלח. כן, ממש לגהץ את המלח. מלח רותח עשוי להסיר שומנים ואף ממש לצחצח את תחתית המגהץ. ניקוי מגהץ וטיפול תקופתי יש לבצע טיפול תקופתי למגהץ, טיפול כזה משתנה מאדם לאדם. לדוגמה: אם אתם מרבים לעשות שימוש יומיומי במגהץ, אזי מומלץ לבצע ניקוי יסודי הכולל הסרת אבנית וניקוי תחתית המגהץ אחת לחודש. אך אם אינכם מבצעים שימוש מירבי במגהץ, תוכלו לבצע ניקוי מגהץ אחת לחודשיים – שלושה (בהתאם לצורך). חשוב מאוד, לפני כל פעולה כזאת הכוללת ניקוי מגהץ מעמיק, יש לעיין בהוראות יצרן המגהץ ולוודא שמהכשיר שברשותכם כשיר לניקוי ואינו מהווה בעיה. עוד בנושא ניקיון והסרת חלודה.

בתחתית המגהץ?

שיטה פשוטה, נוחה וטבעית לניקוי תחתי המגהץ היא, באמצעות פיזור מלח על קרש הגיהוץ, הרתחת המגהץ וגיהוץ המלח. כן, ממש לגהץ את המלח. מלח רותח עשוי להסיר שומנים ואף ממש לצחצח את תחתית המגהץ.

ניקוי מגהץ וטיפול תקופתי

יש לבצע טיפול תקופתי למגהץ, טיפול כזה משתנה מאדם לאדם. לדוגמה: אם אתם מרבים לעשות שימוש יומיומי במגהץ, אזי מומלץ לבצע

ניקוי מגהץ – איך מנקים מגהץ מאבנית?

ראשית, לפני כל פעולה באשר היא, יש לנתק את שקע החשמל מהקיר ולמנוע סכנת התחשמלות. כדי להסיר אבנית ממגהץ, מומלץ לרכוש תרסיס להסרת אבנית (נמכר בכל סופר בשכונה). אם אין ברשותכם מסיר אבנית כזה, ניתן לעשות שימוש בחומץ מעורב במים חמים ולבצע הרתחה למגהץ. לניקוי אבנית ממגהץ יש חשיבות רבה. חשוב לבצע ניקוי אבנית ממגהץ כדי למנוע מאמץ מיותר עבור מנוע המגהץ (מה שימנע חסכון בחשמל ותחזוקה ארוכה יותר של המגהץ). שיטה נוספת להסרת אבנית היא באמצעות שימוש בחלקו הפנימי של פרי עץ הדר (תפוז או לימון), לשפשף היטב ולבצע ניקוי מגהץ חוזר באמצעות הרתחה.

איך מנקים חלודה או הצטברות שחור 

ניקוי יסודי הכולל הסרת אבנית וניקוי תחתית המגהץ אחת לחודש. אך אם אינכם מבצעים שימוש מירבי במגהץ, תוכלו לבצע ניקוי מגהץ אחת לחודשיים.

חשוב מאוד, לפני כל פעולה כזאת הכוללת ניקוי מגהץ מעמיק, יש לעיין בהוראות יצרן המגהץ ולוודא שמהכשיר שברשותכם כשיר לניקוי ואינו מהווה בעיה.

קרא עוד  
איך בוחרים שואב אבק?

איך בוחרים שואב אבק?

שני הסוגים הנפוצים של השואבים הם שואב רגיל (צילינדר)  שואב עומד. סוג נוסף ופחות נפוץ הוא שואב רטוב יבש הבחירה בסוג השואב תלויה בעיקר במשימות הניקוי. בעיקרון, לשאיבת שטיחים בהיקפים גדולים יתאים שואב עומד, וליתר משימות הניקוי יכולים להתאים שני סוגי השואבים, וההחלטה ביניהם תלויה בעיקר בשיקולי הנוחות של המשתמש.  

שאיבה צקלונית – נקראת גם צנטריפוגלית וקיימת בשואבים חסרי שקית בלבד, אך לא בכולם. בשיטה זו האוויר המלוכלך נשאב לתוך השואב והלכלוך הכבד מופרד מהאוויר על ידי כוח צנטריפוגלי ונזרק לדפנות מכל האיסוף. רוב הלכלוך מתנקז למכל האיסוף והיתר מסונן באמצעות מסנן. נהוג לייחס לשואב צקלוני יתרון בכך שהוא שומר על עוצמת שאיבה גבוהה לזמן ממושך יותר כיוון שאין שקית שנסתמת. אבל זה לא מדויק ותלוי מאוד בדגם עצמו ובאיכות השואב הספציפי. דווקא בגלל היעדרה של שקית, הפילטרים סופגים כמות גדולה של אבק ונוטים להיסתם במהירות יחסית.


 שואב רטוב-יבש: דומה בתכונותיו לשואב רגיל, ובנוסף נועד לשאוב מים ובעל קיבולת גדולה במיוחד. הוא גדול יותר בממדיו משואב רגיל, פחות נוח  ונוטה להיות רועש יותר. שואב רטוב-יבש מתאים לאיסוף כמויות גדולות של לכלוך, לשאיבת מים וכן לשטיפת שטיחים ולפתיחת סתימות. 

קרא עוד  
איזה מיקסר אבחר לי?

איזה מיקסר אבחר לי?

זהו עמוד מאמר כללי בו ניתן להשתמש על-מנת להוסיף תוכן לאתר האינטרנט שלך.

 נבדוק את צורכנו האמיתיים:מיקסר גדול? קטן? בינוני?

ביצועיו של המיקסר נמדדים על פי הקיבולת וההספק שלו, מספר המהירויות שהוא מציע וכן בתכונות נוספות שקיימות בחלק מהדגמים.

 

קיבולת הקערה: לכל המיקסרים מצורפת קערה בנפח שנע בין 2 ל-7 ליטרים. קערה בנפח של 4 ליטרים תספיק לרוב השימושים של משפחה ממוצעת. יש מיקסרים שמצורפות אליהם שתי קערות בגדלים שונים לשימוש בכמויות שונות.

הספק מנוע: הספק המנוע קובע למעשה את עוצמתו של המיקסר. ככל שההספק גבוה יותר, כך יכול המיקסר להתמודד טוב יותר עם תערובות סמיכות, עם בצק וכן עם מסה גדולה יותר של חומר. במיקסרים ידניים ההספק נע בין 150 ל-350 ואט ואילו במיקסרים שולחניים הטווח העיקרי של ההספקים נע בין 400 ל-1000 ואט.


מיקסר ידני או משולב בן 200 ואט יתאים להקצפות קלות ולתערובות דלילות ובכמויות קטנות. לעבודות מאומצות קצת יותר, אך כאלה שאינן כוללות בצק או תערובת סמיכות מדי, בחרו בהספק גבוה כמה שיותר, רק קחו בחשבון כי ככל שההספק גדול יותר, המיקסר הידני יהיה כבד יותר ופחות נוח לעבודה.

מיקסר שולחני מתאים לעיבוד כמויות גדולות של מזון, לתערובות סמיכות ולבצקים. מי שמתכוון ללוש בצק בכמות של כחצי ק''ג מומלץ שיבחר במיקסר בהספק של 700 ואט ורצוי אפילו יותר. ללישת בצק במשקל של 1 ק"ג ויותר בחרו מיקסר בעל הספק של כ-1000 ואט.


 

קרא עוד